søndag 17. juni 2012

Forandring fryder...

Denne helga har jeg forandret litt på kjøkkenet. Det begynte med at jeg skulle male topplista på brystningspanelet. 
For å se forandringene, må du nesten få se hvordan de så ut før. Nå er det sånn at jeg ikke har tatt bilde av kjøkkenet mitt så veldig ofte, men jeg fant et fra sist jul. Da så det sånn ut på kjøkkenet:
Den røde lista på panelet har samme farge som de røde stolene. Det matcher, jo det, og til jul ble det ganske fint sammen med de grønne gardinene og den grønne duken.
Men sånn ellers i året, begynner jeg å synes at den røde fargen er litt vel dominerende. Da jeg var på bytur på fredag så jeg så mye fint i pasteller, som rosa og lilla. Rosa og lilla sammen med rødt er ikke såååå fint. Jeg ble likevel fristet til å kjøpe litt nytt, og tenkte at jeg i hvert fall kunne bruke det ute på hagebordet. Etter at jeg la meg på fredag kveld, ble jeg liggende å tenke på(og irritere meg litt over) den røde lista, og hva jeg kunne gjøre med den. Jeg kom plutselig på at jeg antagelig hadde noen malingsrester igjen etter at vi pusset opp Datteras rom for ei tid tilbake. Det burde være noe grå maling i et spann som kanskje kunne brukes...


Da jeg våknet på lørdag var ikke veien lang til boden for å lete i gamle malings-spann. Den forrige eieren har vært flink til å spare på maling, så jeg fant et variert utvalg - men endte altså opp med restene fra Datter-rommet. Marrakesh heter fargen, så den er vel ikke helt grå, men går nesten litt mot beige. Etter første strøk på lista så den slik ut:

Det var da jeg forstod at mer enn lista behøvde maling. Panelet ble malt i samme farge, og siden malingstypen var Sense, hadde jeg gjort unna 2 strøk på "no time". Og etter å ha byttet gardinkappe og lagt på en hvit duk på bordet + en gammel duk over lampa, sammen med litt stæsj i knallrosa, pastellrosa og grått/sølv på bordet og i vinduskarmen, må jeg si meg ganske fornøyd.

Men ikke helt fornøyd... for de røde stolene skjærer fortsatt i øyet. Derfor:

Grunninga er unnagjort på to stoler,- 4 igjen. Pluss siste strøk med antikk-hvit oljemaling(som stod igjen etter forrige huseier). Maling av 3 og en halv meter listverk ble altså til maling av list, panel og kjøkkenstoler. Tror dette kan bli bra, jeg
Bortsett fra at kjøkkeninnredningen fra 1980 ikke har blitt nevneverdig finere... Og vi har IKKE råd til ny kjøkkeninnredning. Får se om jeg får noen gode idéer når det gjelder den også. :-)

Min gamle "Snill Pike"-kopp fra barndommen fikk nytt liv i dag, og fungerer nå som telys-"lykt" på "ny"kjøkkenet. Litt søt da!

Etter mange år med oppussingstørke - fordi vi har leid hus, eller fordi det faktisk ikke har vært absolutt nødvendig her vi bor nå(lyse og trivelige rom hele huset), er det koselig å få til noen forandringer med enkle grep. Det er så lite som skal til for å skape forandring. 
Nå har vi liksom bodd oss til her, etter 4 år, og ser ting vi vil gjøre noe med. Datteras rom var først ut for halvannet år siden, og siden ny kjøkkeninnredning er utelukket, tror jeg stua står for tur. De to panelveggene skal males! Kommer tid, kommer råd... :-)

1 kommentar:

  1. Dette blir kjempefint det:-) Den fargen på panelen var kjempefin:-) Du er flink!!

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)