søndag 24. juni 2012

En smakebit på søndag

Da er det igjen tid for å dele en smakebit fra boka som leses nå. 
For min del er jeg godt igang med min første e-bok.
Jeg har hatt en litt reservert holdning til e-bøker så langt. Det er liksom ikke noe som kan sammenlignes med det å åpne en bok, kjenne lukta av papir, høre den forsiktige knakingen av permer som blir åpnet for første gang, bla ark for ark og la seg fortrylle... Ingenting kan erstatte den følelsen, tenker jeg.

Men da jeg oppdaget at det gikk an å laste ned en app på telefonen, og at jeg ikke behøvde lesebrett, falt jeg likevel for fristelsen. En gratis e-bok fulgte med app'en, og når den var skrevet av en forfatter jeg lenge hadde tenkt å stifte nærmere bekjentskap med, ble det enkelt å starte nedlastingen.


For en som er bortimot avhengig av å lese på senga før jeg sovner
, er e-bok på mobil faktisk ganske genialt. Nå kan jeg lese i mørket, slik at Mannen slipper plagsomt lys når han skal sove, og telefonen er så liten at den er lett å holde i en hånd, litt sånn halvveis under dyna(for skjermen lyser jo litt den også). Altså perfekt til smuglesing! :-)
Likevel; når jeg skal krype sammen i godstolen for å lese, foretrekker jeg fortsatt bok i papirutgave...Boka jeg leser er "Vinterstengt" av Jørn Lier Horst, og her er smakebiten fra kapittel 26, side 115.


"Wisting la bildet fra seg igjen. De satt med svaret, men måtte være kreative for å finne omveiene som førte dit."


En kort smakebit, men jeg kan jo ikke røpe for mye heller.


Flere smakebiter finner du hos Mari.

5 kommentarer:

 1. Jørn Lier Horst er visst populær i dag :) En fin smakebit.

  Når det gjelder e-bøker er jeg veldig glad i min Kindle, har et lite led-lys som jeg bare klipser på når jeg skal lese på senga. Har en app på mobilen også men liker best lesebrettet. Jeg tenker ja, takk, begge deler. Man må ikke velge enten kun papir eller e-bøker ;)

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren før men kunne tenkt meg å stiftet bekjentskap med han etterhvert. Jeg er veldig nysgjerrig på e-bøker men har dessverre ikke iphone eller ipad... så jeg får kjøpe meg et nettbrett etterhvert. Tusen takk for smakebiten:-) Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for smakebiten. Du er den andre i dag som har minnet meg på at jeg må lese flere av Horst sine bøker :-)

  Jeg har Kindle og liker den godt; men det har ikke kommet færre papirbøker i heimen av den grunn ;-)

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten! Av og til kan det være vanskelig å finne "rett" smakebit, særlig når man ikke skal røpe for mye av handlingen i tillegg. Så morsomt at du har våget skrittet ut i teknologiens verden med bok på mobil! Jeg har nettopp fått en Kindle i hus og er veldig fornøyd med den. Men jeg kommer ikke til å slutte å lese innbunde bøker på veldig lenge enda!

  SvarSlett
 5. Takk for smakebiten!:) Denne har jeg lest og likt:) Kos deg med boken!:) Har også et lesebrett og liker den veldig godt, men går mest i papir her i huset fordet:) Ha en flott mandag!:)

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)