tirsdag 29. mai 2012

Tirsdagsdamene

Det ER akkurat blitt tirsdag, men overskriften har ingenting med dagen i dag å gjøre. "Tirsdagsdamene" er den boka jeg leste ferdig i går, og er skrevet av Monika Peetz. Den har undertittelen "Reisen til Lourdes" og handler om 5 venninner som har hatt fast venninnedag den første tirsdagen i måneden i 15 år, og som av bestemte grunner velger å legge ut på en pilgrimsreise med Lourdes som mål i fellesskap.


Pilgrimsreisen gjør noe med dem, både som enkeltpersoner og som gruppe. Hendelser som har vært skjult kommer opp til overflaten og de blir nødt til å ta stilling til saker de ikke hadde trodd ville angå dem.


"Det ville bli ti dager med fullt program, for de hadde satt seg som mål å tilbakelegge en veistrekning på over to hundre og femti kilometer til fots. Og nå sto de ved begynnelsen - fem storbykvinner midt i det store intet."


Boka gjorde også noe med meg som leser. Den er vakker og ganske humoristisk, samtidig som den er tankevekkende. Den stiller spørsmål ved vennskap, og også hva det er som gjør at kanskje spesielt vi kvinner finner sammen og blir venninner. Og hva hender når vennskap blir satt på prøve? Eller hva gjør endringer i livene våre med oss? Hvordan takler vi dem? Boka stiller også noen spørsmål ved hva vi tilsynelatende legger vår identitet i...


ANBEFALES!

1 kommentar:

  1. Høres ut som ei god bok,interessant tema.Fin sommerlesing kanskje?Ha en fin dag!:)

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)