søndag 20. mai 2012

Fototriss del 178: Tillsammans (för Cancerfonden)

Helena fokuserer på noe viktig i ukas Fototriss. Nemlig på kreft, økningen av kreft"tilfeller", mennesker vi kjenner som blir syke, - og hvor viktig det er å stå sammen for å kjempe mot denne snikende, mangehodede og uhyrlige sykdommen.


1 av 3 får cancer. Men alla drabbas. 
Någon gång i livet drabbas vi alla av cancer - på ett eller annat sätt. En tredjedel av oss insjuknar förr eller senare, men många fler berörs. För bredvid varje cancersjuk person finns familj och vänner, vars liv vänds upp och ner. Men det går att besegra cancer - tillsammans!


VECKANS TEMA...
... är självklart TILLSAMMANS, som är ett av nyckelorden i Cancerfondens kampanj. 


I Norge har vi Kreftforeningen, som gjør en kjempejobb. Har du forresten noen 50-øringer igjen, som du ikke får brukt? Kreftforeningen tar imot dem. Les mer om det her.


Å finne bilder til ukas Fototriss, har ikke vært bare enkelt. "Tilsammans" eller "Sammen". Hvordan illusterer jeg det best?
Jeg tok meg en skogtur i dag, for å se om jeg kunne finne litt inspirasjon. Og når jeg så alt som vokser og gror, sammen og side om side, innser jeg at vi alle er avhengige av hverandre. Både mennesker og alt det andre i naturen. Vi hører liksom sammen, og uten et fellesskap blir vi fattigere. Mangfold er bra...

Disse blomstene er bittesmå, men sammen gjør de ganske mye utav seg likevel. 

Når man opplever vanskelige ting, sykdom og motgang er det viktig å ha mennesker rundt seg som man kan dele det med. Delt byrde, er halv byrde, heter det. 
Samtidig tror jeg det er viktig å ta seg tid til å være stille, søke ensomheten, puste ut og tillate seg å kjenne på alt. Skogturen i dag, den tok jeg helt alene. Vanligvis går Mannen og jeg sammen, men i dag var det fint og ta turen uten selskap. "Jeg gikk en tur på stien, og søkte skogens ro..."

Mitt siste trissbilde, blir et av den flotte blå himmelen, der over tretoppene. Den himmelen som vi alle har sammen...Flere trissbilder finner du hos

12 kommentarer:

 1. Fina bilder och fina tankar! Passar bra till temat.

  SvarSlett
 2. Så vackra bilder du tagit till temat. Dessutom är naturen väldigt läkande. Fin triss!

  SvarSlett
 3. Naturen har en så "läkande kraft" när man är nedstämd eller stressad. Det är fascinerande att vi har alla samma himmel....

  SvarSlett
 4. ja, og ha gode folk rundt sge i en tung tid, det er alfa omega.

  Flotte bilder:)

  SvarSlett
 5. Her har du funnet fine bilder til å illustrere "tilsammans"-
  Det er sant at man trenger noe sammen med seg, både i medgang og motgang.
  Mormor på klagemuren

  SvarSlett
 6. Fint fångat den stilla friden i skogen. Passar också bra till veckans tema.
  Ha det gott! (och tack för kommentar på min sida)
  Tore

  SvarSlett
 7. Fina bilder och dito tankar. Vi behöver varandra - onekligen.....

  SvarSlett
 8. Din tillsammans triss, om att allt i världen hör samman, gick rätt in i hjärtat mitt. Dina vackra bilder förstärker dina vackra och tänkvärda ord. Tack för att du tog mej ut på din skogspromenad och delade dina tankar med mej.

  SvarSlett
 9. Mycket fina bilder i denna triss. Jag gillade dem allihop. De passar bra till temat tycker jag...

  SvarSlett
 10. Det bästa med att vara tillsammans med sig själv är att sällskapet håller med om vad man tycker.

  Du bjuder på en fin och mycket klok triss!

  SvarSlett
 11. Naturen är läkande precis som havet. Fina ord o fina bilder i din triss!

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)