søndag 28. juli 2013

En smakebit på søndag...


Da er jeg i gang med å lese boka jeg fikk til jul av ungene; 

The Casual Vacancy 
av J. K. Rowling.


Jeg er ingen racer på å lese engelsk - har litt for lite øvelse - men jeg har ikke brukt ordbok en eneste gang. Det tar sånn tid å slå opp alle ord som jeg ikke kan sånn helt, men så lenge jeg forstår sammenhengen og henger med i historien får det være sånn. Må visst lese mer engelsk, tror jeg, for å øve meg. Har liksom følelsen av at jeg går glipp av noen gode poeng og en del humor siden jeg ikke forstår alt umiddelbart.

Likevel - smakebiten jeg presenterer fra boka, fikk meg til å humre da jeg leste den. Ser liksom for meg dama...

På side 18:
"Shirley was a hospital volunteer; she had developed quite a little interest in matters medical since starting work at South West General, and occasionally offered diagnoses to her friends."


Flere smakebiter hos Mari.


10 kommentarer:

 1. Har som mål å lese mer engelsk selv. Fin smakebit.:)

  SvarSlett
 2. Har lyst å lese denne snart (har sagt det ei stund no...), men trur eg satser på den norske utgåva... Har lest Divergent på engelsk nettopp, og tenker også at eg går glipp av nokre poeng innimellom sjølv om eg trur eg får med meg det meste. Får nesten lyst å lese den på norsk også for å samanlikne leseopplevelsen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurer på å gjøre det samme med denne ;-)

   Slett
 3. Den här ska jag skaffa mig och läsa så småningom.

  SvarSlett
 4. Denne skal jeg lese. Takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 5. Takk for smakebiten, denne skal jeg lese snart også :)

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten :) Det här är en av de böcker jag kommer bäst ihåg från förra året. Den gjorde väldigt starkt intryck.

  SvarSlett
 7. Gillade den här boken :) Måste säga att jag har lättare för att läsa på engelska än norska, vad betyder "fikk meg til å humre"?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det betyder: "fick mej att skrocka"...

   Slett
 8. Skjønner den delen med å gå glipp av gode poenger når man leser engelsk, skjer noen ganger meg også. Selv prøver jeg å lese litt, så jeg ikke glemmer engelsken min helt. I arbeidet er det også kjekt å kunne litt engelsk. Denne boken skal jeg lese på norsk, for den er alt i min besittelse. Gleder meg til å finne ut om den faller i smak. Har da ikke lest Harry Potter bøkene, men er nysgjerrig om hun kan skrive gode voksen bøker. Takk for smakebit!

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)