søndag 15. september 2019

Bøker lest i 2019; #45

Bok #45 i 2019
ble
Sandmannen
av
Lars Kepler


Fra bokas bakside: En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Södertälje. Han har legionärsjukan och er svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av kriminalkommissarie Joona Linna. 
Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård og total isolering. Var har den ungen mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom, mycket bråttom. Någon måste ta sig inn på säkerhetsenheten och vinna seriemördarens förtroende. Ingen kan gömma sig för Sandmannen. Stanna inte, somna inte. Mardrömmen har bara börjat. 

Jeg er inne i en stim med lesing av Kepler-bøkene. De er spennende, de er tidvis brutale og de får meg til å ville lese mer. Sidehistorien til Joona er viktig i denne boka, i tillegg til Sagas historie. Jurek driver et psykologisk spill med dem begge; jobber han alene eller har han en medhjelper? Hvem er han egentlig, og rekker de fram i tide med hjelpen? ANBEFALES!!

Slutten av boka er en skikkelig "cliffhanger", og jeg MÅ lese neste bok i serien. Den har jeg ikke i papirformat. Klarer jeg å vente til jeg kommer meg til Sverige på høstferie, sånn at jeg får kjøpt den på originalspråket, eller skal jeg laste ned e-boka først som sist?

Dette er krimbok nr. 17 i år, og den femte boka jeg leser på svensk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)