tirsdag 28. august 2012

Travle dager...

Nå er det mange, mange dager siden jeg har vært på bloggen. Da jeg kom hjem fra Nesna på fredagskvelden, hadde internett tatt en pause her i heimen. Hva det var som var feil, vet vi ikke. Restart av router og det mer funket ikke, og kundeservice var vanskelig tilgjengelig i helga. Utrolig hvor avhengig man blir av denne oppkoblingen mot resten av verden... Vi bestemte oss for å gjøre andre ting i helga, og vi "overlevde" fint. :-) Siden blogging over mobilnett ikke er særlig morsomt, ble det en helt grei bloggpause.

Nettet var plutselig tilbake på søndag kveld, og nå funker alt som det skal, men det har ikke blitt mye blogging likevel. Har brukt dagene til å få oversikt over ting som skal ordnes her hjemme, samtidig som jeg har forsøkt å få til en viss struktur på studielivet,- både de ukene jeg er hjemme og når jeg skal på samling. Er en tilhenger av lister, og det har blitt en solid liste over høstsemesteret nå...

Jeg er en sann tilhenger av fotoutfordringer også, men nå er det mange dager siden jeg deltok. Har kjøpt meg ny pc i forbindelse med studiene, men jeg har ikke fått overført bilder fra gammel til ny lagringsenhet ennå, så jeg har liksom så lite bilder å bruke. Kunne jo brukt den gamle pc'n, men... Tror jeg må få hjelp av en av Sønnene, til å flytte over bilder. I morgen kanskje? Da går turen nordover til Mannens familie for vår del, mens avkommet blir igjen hjemme. 

Anledningen er ikke så koselig; en begravelse, men vi får treffe familien da også, og det er jo litt fint, tross alt. Dagene siden jeg kom hjem har stått i familiens tegn. Kjekt å være sammen med nære og kjære, etter noen dager som hybelboer. :-) Nå har hybel-livet noen fordeler også, - det er for eksempel mye lettere å konsentrere seg om lesing når man er helt alene...

Nei, nå kjennes det ut som om dagen har vart lenge nok. Tror jeg får avslutte for i dag. Får tro at  jeg kommer tilbake om ikke så alt for lenge. Siden jeg har fått overført de siste bildene fra mobilkameraet, får dere se hva jeg brukte litt av reisetida på sist fredag...
Kaffedrikking og tegning.



Og, ja... den er litt skjev... Men det er vel noe som heter "øvelse gjør mester". :-) Jeg kan forresten gjøre noen justeringer. Det er jo tross alt ei blyant-tegning.

torsdag 23. august 2012

Boktema - Dette leser jeg akkurat nå


Torsdag betyr Boktema hos Anette. Det er kjempelenge siden jeg deltok, selv om jeg elsker bøker og leser et eller annet hele tiden.
Dagens oppgave er å fortelle hva jeg leser akkurat nå, og da havner jeg på et litt originalt valg...

Det som får størst fokus for tida er nemlig fagbøker til grunnskolelærerutdanninga jeg har begynt på. Denne uka har "Design og håndverk" stått i fokus, sammen med "Norskdidaktikk". Kanskje litt tørr lektyre, men det er faktisk veldig interessant. :-)



I tillegg kan jeg jo fortelle at jeg holder på med ei e-bok; norsk krim - "Skinndød" av Thomas Enger.

I ettermiddag leste jeg ferdig en annen bok; "Isprinsessen" av Camilla Läckberg. Hva jeg syntes om den, kan du lese her.


Kikk innom Anette og se hva andre leser.

Himmelsk # 99


Torsdag og tid for himmelsk! 
Her på Nesna er det mye natur, hav og himmel, og selv om stedet har vist seg fra sin mest eksemplariske side de to siste ukene, vet jeg at det kommer andre dager også her. De "dårlige værdagene" kommer til å vise Nesna fra en helt annen side enn vi har sett nå, men jeg tror den siden er spennende og litt "halvvill", om man velger å se sånn på det... Tror det kan bli spennende bilder av det, om ikke annet. 


Uansett; det har vært fine sensommerdager nå, og når sola blinker i havet, får man en følelse av ro...



Flere himmelske bilder hos Petunia.

Bøker lest i 2012; # 27

Da er enda ei bok ferdiglest. Jeg har akkurat gjort meg ferdig med bok nr. 27 i år; "Isprinsessen" av Camilla Läckberg.


"Alexandra Wijkner blir funnet med kuttede pulsårer i badekaret i barndomshjemmet i Fjällbacka. 
Liket blir oppdaget av en eldre fisker, som skal passe huset når hun er borte. Han styrter ut og kaster seg over den første han møter. Det er forfatteren Erica Falck, som er i Fjällbacka for å gjøre opp boet etter sine avdøde foreldre. En gang var hun Alexandras beste venninne. Men de mistet kontakten i tolvårsalderen, like før Alexandra flyttet fra Fjällbacka uten å si adjø, og Erica har aldri skjønt hvorfor. 
Etterforskningen ledes av politimannen Patrik Hedström ved Tanumshede politistasjon, med Erica som en viktig kilde. De to må tilbake til fortiden for å avdekke de mørke hemmelighetene som skjuler seg under overflaten."


Romanen er Läckbergs første kriminalroman fra Fjällbacka, og vi blir kjent med Erica, Patrik og menneskene rundt dem. Forfatteren skriver god krim, som holder på spenningen rundt hvem som kan være gjerningsmannen til siste stund. Opprullingen byr på mange overraskelser og løsninger vi knapt kunne tenke oss. Ved siden av hovedhistorien, er Läckberg dyktig til å flette inn andre historier, om menneskene vi møter, som får oss til å ønske å lese mer om dem, etter at gåten er løst.

Denne boka har jeg hatt som avveksling mellom pensumbøker og fagstoff, og den har gitt akkurat passe dose spenning og et fint avbrekk.
ANBEFALES.

tirsdag 21. august 2012

TisdagsTema - Moln

I dag har skyene, og tåka, ligget helt ned på hustakene her på Nesna. Perfekt vær for deltakelse i ukas Tisdagstema, der oppgaven er "MOLN".

Men... jeg velger meg to bilder fra i går ettermiddag i stedet.
Da gikk jeg meg en tur ned til sjøen, og trodde det ville skye over før jeg kom meg hjem igjen. Jeg gikk uansett, og satte meg i fjæra for å tegne.
Himmelen hadde bare glimt av blått...
 Men før jeg begynte på hjemturen, hadde skyene trukket seg tilbake, og det var masse blå himmel! 
Dessverre kom de tilbake i løpet av natta, disse skyene...


Flere "molniga" bilder finner du hos 



mandag 20. august 2012

Mandagstema # 54

Da er vi godt i gang med ei ny uke! Helga ble en smule spesiell for min del, siden dette ble første hybelhelg - ever. Rart å være borte fra familien i helga. Men jeg har hatt det bra, og jeg har fått bruke helga på en fin måte.

I dag var det oppstart av Kunst & Håndverks-faget for min del, og jeg var vel omtrent like spent som en hvilket som helst annen 1. klassing over å ta fatt på noe nytt... :-)
Første semester har vi fokus på bilde, og vi har allerede kommet oss i gang med tegning, og det ble portrett-tegning i dag. Etter at skoledagen var over, måtte jeg bare ut og klarne tankene, så det ble en tur i fjæra, med tegnesaker i sekken. Herlig!

På tur tilbake på hybelen fikk jeg plutselig øye på det som bare måtte bli mitt bidrag til dagens 
Mandagstema: Metall...

Denne skulpturen pynter opp foran Høgskolen her på Nesna, og med sol og knallblå himmel som kulisser tar den seg riktig godt ut.

Flere metall-bilder finner du hos Helene - Alt som er vakkert.

søndag 19. august 2012

En smakebit på søndag

Søndagen er snart over, men ennå er det tid til å presentere en liten smakebit fra boka jeg leser akkurat nå...

Denne uka har jeg kost meg med svensk krim; nærmere bestemt Camilla Läckbergs første roman fra Fjällbacka: "Isprinsessen".

Smakebiten er hentet fra side 20:
"Hun gikk til side og slapp Erica inn i gangen. Ikke en lampe var tent i huset. Riktignok var det ikke kveld på flere timer ennå, men skumringen hadde begynt å sige på, og skyggene var lange. Fra rommet rett fram i gangen hørtes dempet hulking."

Etter å ha begynt litt i feil ende med Läckbergs bøker, var det nå på sin plass å få med seg begynnelsen. Spennende krim, akkurat slik jeg liker det...

Flere smakebiter finner du hos Mari.

Fototriss del 185: Så här ser det ut där jag är


VECKANS TEMA...
... är SÅ HÄR SER DET UT DÄR JAG ÄR. Fyra gånger per år kör vi det här temat, varje årstid dokumenteras och nu så här i sista halvan av augusti är det sommaren 2012 som ska visas upp. Och naturligtvis stannar arkivbilderna kvar i arkivet den här gången, jag vill ju se hur det ser ut här och nu :)

Denne gangen blir det ikke bilder hjemmefra. Siden det er snakk om å vise bilder fra hvordan det ser ut her jeg er nå, må det bli bilder fra Nesna, her jeg går på Høgskolen. Da passer det bra at jeg fikk tatt bilder på turen vi hadde til "Utsikten" her på Nesna i går.  

Turen gikk gjennom nydelig natur og skogsterreng; litt bratt, men stien var grei å gå på.


Super utsikt over hele Nesna da vi kom opp.

Vi kunne se mer enn bare Nesna. Her er utsikten mot sør.




Flere "her & nå" bilder finner du hos:

fredag 17. august 2012

Tema Fredag - Baksidan

Fredagens tema hos Sinneskatten er "Baksidan" - 
og i dag har jeg tenkt litt på hvilken bakside jeg skal vise dere.
Valget faller på et bilde fra baksiden av Pergamon-museet i Berlin, med Berlinerdomen i bakgrunnen.



Flere baksider finner du her.

torsdag 16. august 2012

Himmelsk # 98

Det er igjen tid for ukas 
- og den siste uka kan vel sies å ha vært himmelsk fin. Endelig kom sommerværet!!
For min del har det fine været blitt satt pris på, på vakre Helgeland. Nesna har virkelig vist seg fram fra sin vakreste side ved studiestart. Det blir greit å tenke tilbake til når det blåser og sludder som verst på siste samling før jul...
Utsikten fra kaia på Nesna, mot Hugla, Tomma og Handnesøya er det ikke noe å si på...



 Flere himmelske bilder hos Petunia.

Torsdagstema: I like # 54

Det har vært travle dager denne uka. Som ny student, godt voksen sådan, er det mye å sette seg inn i og være med på. Men jeg liker det. Selv om det ikke var morsomt å reise fra de kjære der hjemme, så er det fint å være her. Og jeg er spent på kommende studieår. Det ser ut til å bli flott!
Vårt kull av lærerstudenter, som skal undervise i 5. til 10. trinn en gang i framtiden, skal ha fokus på "klasserommet utenfor". Kanskje man kan lære noe utenfor det tradisjonelle klasserommet også...? Dette betyr at det blir mye friluftsliv på oss. Det liker jeg i hvert fall. Tror mange kan ha utbytte av en annen form for læring.
I går gikk vi ut i naturen og lærte å spikke med kniv. For min del ble resultatet en blyant. Ikke perfekt akkurat, men moro var det. 






tirsdag 14. august 2012

Tisdagstema: Rutor

Tirsdag betyr Tisdagstema, men i dag har jeg hatt lite tid til å være på nett og lese blogger. I dag var den første dagen som lærerstudent her på Nesna. Mye nytt, mye info, mange nye mennesker.
Jeg reiste med Hurtigruten fra Rørvik i går kveld, og det ble lite søvn i løpet av natta. Stod opp for godt da klokka passerte halv fem, og fikk med meg en nydelig, pastellfarget soloppgang fra panoramasalongen på øvre dekk. "Fint" innrammet av ruter...

Nå skal jeg straks finne senga, for å være klar til en ny dag som student i morgen.

Du kan titte på flere ruter hos

mandag 13. august 2012

I det blå...

I dag har jeg deltatt i ukens Mandagstema fra min andre blogg. Siden temaet denne uka var "Blått", har jeg skrevet litt om at jeg synes litt for mye som gjelder framtida mi  er "i det blå"... :-) Om du vil, kan du lese innlegget her. Der finner du link til flere blå bidrag også.

Bildet jeg bidro med var i alle fall dette:


Bøker lest i 2012; # 26

Bok nr. 26 i år har jeg holdt på med lenge. Jeg hadde den lenge stående i bokhylla før jeg begynte på den. Da gledet jeg meg til å ta fatt på en lett, underholdende "feelgood"-roman av godt Marian Keyes-merke; "De Desperates Café".


Katherine, Fintan og Tara vokste opp i en irsk småby og har være bestevenner siden skoledagene, da de jogget rundt i rosa trikot og leggvarmere og digget Duran Duran. Nå bor de i London, men sliter fortsatt med å finne stilen.

Den var ikke helt som jeg hadde tenkt, og jeg slet med å finne inspirasjon til å fortsette lesingen til å begynne med. De desperate var litt for desperate der i starten.

Men så er det noe med at jeg hater å ikke lese ferdig bøker jeg begynner på. I dette tilfellet var det riktig, for boka tok seg opp. Når hovedpersonene går gjennom livsforvandlende hendelser, og det blir fortalt slik at man kan tro på det, løfter det opplevelsen av boka også.

Uansett... Denne boka er nok ingen favoritt. Jeg er snarere litt skuffet.

søndag 12. august 2012

Fototriss del 184: Mat, mat, mat

Den første Fototrissen etter sommerferien er i gang, og siden det er 4 år siden Fototriss så dagens lys er det også "tävling" denne gangen. Hovedpremiene kommer fra Coolstuff, og i tillegg blir det premier til alle de 8 finalistene fra Jelly Belly.

TÄVLINGSTEMAT...
... är MAT, MAT, MAT. Bjud oss på en trio frestande matbilder och var med i säsongsstarten av Fototriss!


Jeg hadde faktisk noen matbilder på minnekortet fra vår reise til Berlin sist uke, så hvorfor ikke vise ett litt mer "internasjonalt" utvalg...
Først en smak av Tyskland; carrywurst med brötchen - og typisk amerikansk Coke

Over til det typisk asiatiske - spesielt japansk; Sushi

Til sist litt "efterrätt"; 
Is med jordbær og krem/Glass med jordgubbar och vispgrädde.

Smaklig måltid!

Flere mat-bilder finner du hos

lørdag 11. august 2012

fredag 10. august 2012

Tema Fredag - ringar, ring

Sinneskatten byr på Tema Fredag også i dag, og i disse OL-tider er ukens oppgave klar:
RINGAR, RING

Mitt bidrag viser ringer, eller sirkler og runde former i Berliner-domens tak, fotografert sist søndag. De som har stått for utsmykkingen her, trivdes antagelig bedre i høyden enn hva jeg gjør...



Flere ringer finner du her.

På etterskudd...

Jeg vet at det er fredag. Likevel fikk jeg lyst til å delta på denne ukes Mandagstema
Det er nå ett år siden Helene overtok denne fotoutfordringen, og siden jeg tror jeg har deltatt hver uke, kan jeg ikke la være å bidra også på jubileums-utgaven. Om enn litt på etterskudd, altså.

Temaet denne uka er PORTRETT.
Jeg har lite erfaring med portrett-fotografering, men det er noe jeg godt kunne tenke meg å øve litt mer på. Jeg tok imidlertid et bilde av Dattera da vi var i Tyskland, som viser gleden over å få servert en kjempestor iskrem, men masse frukt. Det hører forøvrig med til historien at hun ikke klarte spise alt...




Flere portretter finner du hos


Sorgenfri...

Fredagen er godt i gang! Om alt går som planlagt, er dette den siste fredagen som uvirksom AAP-mottaker. Fra tirsdag er jeg forhåpentligvis student, med NAVs velsignelse. Saksbehandleren min på NAV begynner på jobb etter ferien på mandag, og da skal jeg ringe ham. Satser på at alt ordner seg da. Men jeg innrømmer det gjerne; det er litt slitsomt å ikke vite om alt blir greit, med studiestart så nært. 
Alle jeg snakker med oppmuntrer meg, og er sikre på at alt går i orden. Egentlig tror jo jeg også det, men det sitter en bitteliten tagg av tvil og usikkerhet der. Setter de seg på bakbeina på grunn av min egenrådige måte å ta avgjørelser på? Jeg burde vel stått der inne på NAV med lua i handa og tryglet og bedt om hjelp...
Hadde jeg ikke vært økonomisk avhengig av at de blir med på leken, hadde ikke dette vært så farlig. Men med et bidrag på 1100 kroner i måneden fra Lånekassen, lar det seg ikke gjennomføre uten bistand fra NAV. Jeg er ikke så heldig at jeg kan leve på oppsparte midler i 4 år. Ikke har jeg noen rik onkel i Amerika heller. ;-)
Jeg liker ikke å bekymre meg,- for det er som oftest bortkastet tid og energi å gå rundt å se for seg alle verst tenkelige scenarier. Jeg liker å tro at ting som oftest ordner seg. Det ønsker jeg å gjøre nå også. Leve sorgløst og bekymringsfritt. I dag vil jeg holde fast på tanken om at ting ordner seg for snille jenter. Jeg vil være sorgenfri.

Som de kongelige i Preussen... Fredrik den store var så bekymringsløs at han bygde et slott i Potsdam, som han ganske enkelt kalte Sans Souci,- som kan oversettes til "Sorgenfri".



torsdag 9. august 2012

Torsdagstema; I like # 53

Etter å ha vært ei uke i Berlin, er det mye jeg kunne ha bidratt med i ukens "I like". Jeg har sett og opplevd utrolig mye fint og flott sammen med Dattera.
Noe av det jeg la mest merke til i den tyske hovedstaden, og områdene rundt, var all grafitti og tagging som prydet husvegger, murer og tog. Noe var ren nedgrising, andre ting var stor kunst.
Som dette veggmaleriet i Hohen-Neuendorf, nordvest for Berlin sentrum. 

Maleriet er et prosjekt utført av tidligere av elever ved en av grunnskolene i Hohen-Neuendorf.

Flere "I like's" finner du hos

Onsdagstema # 121 - Skorsten

Da jeg så at Onsdagstemaet er "Skorsten", visste jeg med en gang hvilket bilde jeg skulle bruke. For den siste uka har jeg sett noe - opptil flere ganger - som jeg aldri har sett før; nemlig stork. Og de bygger gjerne redene sine øverst oppe på de høyeste skorstenene!





Flere skorstener finner du hos

tirsdag 7. august 2012

Dag 6 i Tyskland

I går hadde vi en fantastisk dag!!
Lübbenau i Spreewald var ukjent for meg - men i går la jeg nok igjen en liten bit av hjertet mitt der.
For et vakkert landskap!
Elva Spree deler seg i mange småelver her, og langs elveleiene ligger det små hus. De som bor der må benytte båt for å komme seg til og fra. Sikkert litt tungvint for dem som bor der, men det så utrolig idyllisk og romantisk ut. ;-)


mandag 6. august 2012

Dag 4 og 5 i Tyskland.

Her går det unna, og vi får virkelig med oss mye under dette oppholdet.
Lørdag var det tid for shopping, og jeg oppdaget at kosmetikk er billig i forhold til hjemme. Må visst handle mer før vi reiser hjem.
Etter shoppingen ble det en rundtur med bil i Havelland. Flott landskap med mais- og solsikkeåkre, mellom kornåkrene. Det er en mengde vindmøller og innimellom kunne se flere storkepar som reiret på piper og tak.

I går gikk turen igjen til Berlin sentrum, men regn la en liten demper på turen. Berliner-domen var flott! Men skal jeg være ærlig; Nidarosdomen imponerer mer...


fredag 3. august 2012

Dag 2 og 3 i Tyskland

Her ligger vi ikke på latsiden!!
I går, torsdag, stod vi opp klokka sju, spiste frokost og tok S-bahn til Berlin sentrum. Der ble det besøk på Anne Frank-senteret, før vi tok banen til Brandenburger Tor og Unter den Linden. Der ble det litt shopping, iblandet Knackwurst og digre iskremer, før vi var med på en times båttur på elven Spree.
En opplevelsesrik dag!

I dag stod vi opp klokka 5 for å være med Edel til skolen hun underviser på. Der blåste vi ballonger til den store gullmedalje, for å klargjøre gymsalen til førsteklassingenes skolestart i morgen - på lørdag!
Etter innsatsen der ble det togtur til Potsdam for å se på slott. Det var slott overalt der!! Og et av de flotteste var "Das neues palais"


torsdag 2. august 2012

Dag 1 i Tyskland

Da vi landet på Schönefeld i Berlin, var det VARMT da vi kom ut. Det var hett i bilen, så det var bra Edel hadde kjøpt vann til oss.
Etter at vi hadde kommet hit til Hennigsdorf og spist litt, bar det ut på sykkeltur. Vi syklet til elven Havel, langs det de kaller Grenseveien. Den gangen øst og vest var delt, kunne øst-tyskerne skue over elven, men de hadde ikke lov til å trå for nære.
I dag er det ren idyll...