fredag 29. juni 2012

Tema Fredag - Semester

Hos Sinneskatten er Tema Fredag "Semester", og det passer jo perfekt! 
For i morgen reiser vi på ferie. Med full-lastet bil skal vi kjøre ungdommene i huset på ungdomsstevne, der de skal spille. Bilen er derfor overfylt av slagverk, gitarer, synth og mer til. Vi får akkurat plass til et par kofferter helt bakerst. :-)

Det siste skal pakkes i koffertene nå i kveld, så starter vi å kjøre tidlig i morgen. 
Vi gleder oss på ferietur!!


Flere ferie, eller semesterbilder, finner du her.

torsdag 28. juni 2012

I like Himmelsk

Torsdag! I dag blir det ett blogginnlegg og ett bilde felles for to utfordringer...
"Torsdagstema; I like # 47" er stedet for å fortelle hva du liker, og "Himmelsk # 91" vil også denne gangen ha himmel-bilder.


I formiddag gikk jeg en himmelsk, fin tur sammen med Lucas, i strålende sol. Vi gikk ned til vannet og mens Lucas snuste rundt i kratt og gress, satte jeg meg ned på en odde med utsikt over vannet og bare nøt sommeren og ganske enkelt det å være til. Det er deilig å sitte sånn midt i naturen og bare være...


Kikk innom  
og Hver torsdag: for flere bilder...

onsdag 27. juni 2012

Onsdagstema # 115 - Olikheter

Onsdagens tema er "Olikheter", og det var litt vanskelig, synes jeg.
Helt til jeg så hvordan Lucas ble etter dagens bad og klipp. Han ble ulik seg selv, han.


Sånn så han ut før:

Det vil si; han hadde minst like mye pels før dagens "frisørtime", for dette bildet ble tatt for en måneds tid siden.

Uansett; sånn ser han ut nå:
Kort sommerklipp... Det eneste som var likt på disse bildene; var hans forventning; uten at det hjalp på serveringen. Ingen godbit... Men et godt ben å gnage på har han fått. ;-)

Ordløs Onsdag #11 - Kjøleskap




mandag 25. juni 2012

Mandagstema # 46

Mandagens tema hos Helene er
MIDTSOMMERBLOMST(ER)


Det gir litt å velge i av motiver... spesielt for meg som elsker å ta bilder av blomster. Jeg har noen i arkivet, som dessuten blir større for hver dag på denne tida av året. 


Markblomster vrimler det av, og i hagen blomstrer det også så fint nå. På hagebordet har jeg nydelige avskårne peoner i en vase. Det er vanskelig å velge...


Helt til jeg kom på at det jo faktisk er en blomst som heter Jonsok-blom, og siden Jonsok er et annet navn på St. Hans eller midtsommer, passer det perfekt å la den få litt plass i dag. :-)

Flere midtsommerblomster finner du her.


søndag 24. juni 2012

En smakebit på søndag

Da er det igjen tid for å dele en smakebit fra boka som leses nå. 
For min del er jeg godt igang med min første e-bok.
Jeg har hatt en litt reservert holdning til e-bøker så langt. Det er liksom ikke noe som kan sammenlignes med det å åpne en bok, kjenne lukta av papir, høre den forsiktige knakingen av permer som blir åpnet for første gang, bla ark for ark og la seg fortrylle... Ingenting kan erstatte den følelsen, tenker jeg.

Men da jeg oppdaget at det gikk an å laste ned en app på telefonen, og at jeg ikke behøvde lesebrett, falt jeg likevel for fristelsen. En gratis e-bok fulgte med app'en, og når den var skrevet av en forfatter jeg lenge hadde tenkt å stifte nærmere bekjentskap med, ble det enkelt å starte nedlastingen.


For en som er bortimot avhengig av å lese på senga før jeg sovner
, er e-bok på mobil faktisk ganske genialt. Nå kan jeg lese i mørket, slik at Mannen slipper plagsomt lys når han skal sove, og telefonen er så liten at den er lett å holde i en hånd, litt sånn halvveis under dyna(for skjermen lyser jo litt den også). Altså perfekt til smuglesing! :-)
Likevel; når jeg skal krype sammen i godstolen for å lese, foretrekker jeg fortsatt bok i papirutgave...







Boka jeg leser er "Vinterstengt" av Jørn Lier Horst, og her er smakebiten fra kapittel 26, side 115.


"Wisting la bildet fra seg igjen. De satt med svaret, men måtte være kreative for å finne omveiene som førte dit."


En kort smakebit, men jeg kan jo ikke røpe for mye heller.


Flere smakebiter finner du hos Mari.

Bøker lest i 2012; # 21


Den 21. boka jeg leste i 2012 var
SMÅ SITRONER GULE
av Kajsa Ingemarsson.

"Med én fot i Stockholm og én i barndommens trygge småby står Agnes støtt. Hun har en familien som stiller opp, en bra jobb i restaurantbransjen, en kjæreste som elsker henne - og en bestevenninne hun kjenner ut og inn. Eller har hun virkelig alt dette?
Én etter én raser byggesteinene i Agnes' liv. Kanskje tiden er inne for å gjøre noen avgjørende valg? Snart ser restauranten "Små sitroner gule" dagens lys..."



Boka var Sveriges mest solge bok i 2005, og jeg kan forstå hvorfor. Dette er en varm bok som viser hvor viktig det er å ta noen sjanser når de byr seg. Og kanskje er det greit å handle litt annerledes enn man har gjort før, bryte noen mønstre og gjøre seg opp en mening om hvordan man vil livet videre skal arte seg. Store omveltninger i livet behøver ikke være negativt...


ANBEFALES! 

Fototriss del 183: Småkryp



SOMMARENS TEMA...
... är SMÅKRYP. Hur många olika kan ni hitta? Leta bland blommor och blad och fånga dem på bild. Det är en fascinerande värld man kan upptäcka om man kryper tillräckligt nära, och har man ett makroobjektiv blir det än mer spännande. Fast självklart behöver du inte ha ett sånt för att vara med i veckans tema, oavsett om du fotograferar med mobilen, kompaktkameran eller med en systemkamera är du välkommen att trissa hela sommaren lång!



Spennende tema!! Jeg synes det er morsomt å gå helt innpå små kryp og prøve å få fanget dem før de forsvinner.

På smørblomsten trives denne lille, søte...

 I pelsen på Lucas trives også enkelte småkryp. Jeg sørger vanligvis for at de forsvinner raskt, men nå skulle jeg jo fotografere også...

 Denne lille mauren var en av de første jeg fotograferte med mitt nye mobilkamera...


Flere småkryp finnes hos

torsdag 21. juni 2012

Torsdagstema: I like # 46

Denne torsdagen er jeg fornøyd med at jeg har fått gjort ferdig noen håndarbeids-bestillinger!
De hekla veskene jeg fant mønster på for noen uker siden, er så morsomme å lage. Med forskjellige farger på garn og forstoff, blir det helt forskjellige vesker. 
 Først bilde av utsida, og så bilde av innsida. Har forsøkt meg på litt forskjellige typer lommer.

Den lilla og den gammelrosa er solgt og venter på nye eiere. :-)



Boktema ~ Bokfrokost



Ukas Boktema hos Anette er 
BOKFROKOST


Nå er det lenge siden jeg har vært med på Anettes boktema - det har liksom ikke blitt sånn. Men denne gangen vil jeg delta. Bokfrokost er jo morsomt, selv om det er sjelden jeg leser bøker ved frokosten. Leser jeg noe da, blir det nettavis eller blogg. Men bok til frokosten er jo slett ikke ille.


Min frokost i dag bestod av Yoghurt Naturell og hjemmelaget müsli. Den er kanongod, og oppskriften finner du her. Sammen med müslien er det godt med iskaldt vann, og kaffe hører med, mer som en avslutning. Mmmm - Zoegas på morgenkvisten er et must.
Tilbehøret består av "Små sitroner gule" av Kajsa Ingemarsson. En koselig bok, om det å ta sjansen...

Flere Bokfrokoster finner du hos Anette.

onsdag 20. juni 2012

June - Monochrome of the month

Mariane har en "Black & White"-fotoutfordring på bloggen sin, og jeg anbefaler flere å være med der.
Svart/hvite bilder er alltid spennende! De får et helt annet uttrykk en bilder i farger. Som den våte løvetanna jeg viste bilde av Tirsdastemaet...




...viser deg flere monochrome juni-bilder

Ordløs Onsdag # 10 - Spionhull/kikkhull/Spion hål/Spy hole





Onsdagstema # 114

Ukas Onsdagstema er "BLÄNDANDE"!
Jeg hadde ingen klar tanke og idé om hva jeg burde fotografere da jeg leste temaet. Tanken slo meg brått da jeg skulle rydde i noe som lå på kjøkkenbordet. Der lå det en cd og blinket mot meg i sola.
Så mitt bidrag blir dette:







Flere blinkende bilder finner du hos


tirsdag 19. juni 2012

TisdagsTema - Sommar

I dag var det siste skoledag for Dattera, og sommerferien har startet. Og det regner og det regner og det regner...
Selv de fyldige frøballene på løvetanna er våt og pjusket.
I dag va sista dag i skolan för våran Dotter, och sommarlovet har börjat. Det regnar... och maskrosans frön är våta och rufsiga




Flere sommerbilder hos 
tis-2.jpg

mandag 18. juni 2012

Mandagstema # 45


 

Denne ukas Mandagstema er "FJÆR".

Morsomt. Selv om mitt bidrag denne uka, kanskje ikke er så morsomt, men heller dreier bittelitt mot det  triste og makabre. For selv om fugler flyr fort, flyr de ikke alltid fort nok. 
Denne stakkaren fikk være med et stykke helt gratis...






Flere fjærlette bilder finner du hos Helene.

søndag 17. juni 2012

Forandring fryder...

Denne helga har jeg forandret litt på kjøkkenet. Det begynte med at jeg skulle male topplista på brystningspanelet. 
For å se forandringene, må du nesten få se hvordan de så ut før. Nå er det sånn at jeg ikke har tatt bilde av kjøkkenet mitt så veldig ofte, men jeg fant et fra sist jul. Da så det sånn ut på kjøkkenet:
Den røde lista på panelet har samme farge som de røde stolene. Det matcher, jo det, og til jul ble det ganske fint sammen med de grønne gardinene og den grønne duken.
Men sånn ellers i året, begynner jeg å synes at den røde fargen er litt vel dominerende. Da jeg var på bytur på fredag så jeg så mye fint i pasteller, som rosa og lilla. Rosa og lilla sammen med rødt er ikke såååå fint. Jeg ble likevel fristet til å kjøpe litt nytt, og tenkte at jeg i hvert fall kunne bruke det ute på hagebordet. Etter at jeg la meg på fredag kveld, ble jeg liggende å tenke på(og irritere meg litt over) den røde lista, og hva jeg kunne gjøre med den. Jeg kom plutselig på at jeg antagelig hadde noen malingsrester igjen etter at vi pusset opp Datteras rom for ei tid tilbake. Det burde være noe grå maling i et spann som kanskje kunne brukes...


Da jeg våknet på lørdag var ikke veien lang til boden for å lete i gamle malings-spann. Den forrige eieren har vært flink til å spare på maling, så jeg fant et variert utvalg - men endte altså opp med restene fra Datter-rommet. Marrakesh heter fargen, så den er vel ikke helt grå, men går nesten litt mot beige. Etter første strøk på lista så den slik ut:

Det var da jeg forstod at mer enn lista behøvde maling. Panelet ble malt i samme farge, og siden malingstypen var Sense, hadde jeg gjort unna 2 strøk på "no time". Og etter å ha byttet gardinkappe og lagt på en hvit duk på bordet + en gammel duk over lampa, sammen med litt stæsj i knallrosa, pastellrosa og grått/sølv på bordet og i vinduskarmen, må jeg si meg ganske fornøyd.

Men ikke helt fornøyd... for de røde stolene skjærer fortsatt i øyet. Derfor:

Grunninga er unnagjort på to stoler,- 4 igjen. Pluss siste strøk med antikk-hvit oljemaling(som stod igjen etter forrige huseier). Maling av 3 og en halv meter listverk ble altså til maling av list, panel og kjøkkenstoler. Tror dette kan bli bra, jeg
Bortsett fra at kjøkkeninnredningen fra 1980 ikke har blitt nevneverdig finere... Og vi har IKKE råd til ny kjøkkeninnredning. Får se om jeg får noen gode idéer når det gjelder den også. :-)

Min gamle "Snill Pike"-kopp fra barndommen fikk nytt liv i dag, og fungerer nå som telys-"lykt" på "ny"kjøkkenet. Litt søt da!

Etter mange år med oppussingstørke - fordi vi har leid hus, eller fordi det faktisk ikke har vært absolutt nødvendig her vi bor nå(lyse og trivelige rom hele huset), er det koselig å få til noen forandringer med enkle grep. Det er så lite som skal til for å skape forandring. 
Nå har vi liksom bodd oss til her, etter 4 år, og ser ting vi vil gjøre noe med. Datteras rom var først ut for halvannet år siden, og siden ny kjøkkeninnredning er utelukket, tror jeg stua står for tur. De to panelveggene skal males! Kommer tid, kommer råd... :-)

Sol - at last!

Endelig ble det et par dager med sol og litt varme. Herlig!! Våren og forsommeren har vært kald, så når sola titter fram og faktisk varmer opp en frossen kropp, er det fantastisk å bare nyte den. 
Jeg var på gartneriet på torsdag og handlet inn litt sommerblomster, og i går fikk jeg tid til å plante dem i ampler og krukker.


Nå er det bare å vente på jordbær...

Etter å ha holdt på ute, fikk jeg lyst til å gjøre noe med den knallrøde lista som topper brystningspanelet  på kjøkkenet - det vil si nå er den historie.
Sånne prosjekter har en tendens til å bli større enn først tenkt.
Det ble ikke bare med den lista, og mer om det kommer i et annet innlegg. :-)

Fototriss del 182: Träd



VECKANS TEMA...
... är TRÄD. Jag vill se stora träd, små träd, grenar, bladverk, stammar - fotografera på och välj ut tre av bilderna till en trädtriss!


OJ! Hvilket tema! Trær er en takknemlig motiv. De finnes jo overalt her hvor vi bor. Så det største problemet denne uka, er å velge hvilke tre bilder som fortjener å være med på Fototrissen denne gangen.
Jeg landet på - 


Et gammelt tre fotografert fra en spennende vinkel...

En stubbe med leieboere...

Speiling av furuene utenfor huset vårt, i den svarte glassplata på hagebordet...


Flere tre-bilder finnes hos