onsdag 30. mai 2012

Ordløs Onsdag - Meget spisst



http://www.starone.dk/b5/

http://www.starone.dk/b5/

Onsdagstema # 111

Ukas Onsdagstema er "Välfyllt".
Det første jeg kom til å tenke på var av alle ting; løvetann. Eller maskros, på svensk. Jeg kommer knapt på noen annen blomst som er så velfyllt, overfyllt, full av kronblader og farge og SOL!! :-D Den vokser overalt, gjennom asfalt og betong, og opptrer sjelden alene. Jeg kommer ikke på noen annen blomst som kan vekke like stor irritasjon og vrede, samtidig som så mange synes den oser av sommer.


Derfor...








viser deg flere velfyllte bilder.

tirsdag 29. mai 2012

Tirsdagsdamene

Det ER akkurat blitt tirsdag, men overskriften har ingenting med dagen i dag å gjøre. "Tirsdagsdamene" er den boka jeg leste ferdig i går, og er skrevet av Monika Peetz. Den har undertittelen "Reisen til Lourdes" og handler om 5 venninner som har hatt fast venninnedag den første tirsdagen i måneden i 15 år, og som av bestemte grunner velger å legge ut på en pilgrimsreise med Lourdes som mål i fellesskap.


Pilgrimsreisen gjør noe med dem, både som enkeltpersoner og som gruppe. Hendelser som har vært skjult kommer opp til overflaten og de blir nødt til å ta stilling til saker de ikke hadde trodd ville angå dem.


"Det ville bli ti dager med fullt program, for de hadde satt seg som mål å tilbakelegge en veistrekning på over to hundre og femti kilometer til fots. Og nå sto de ved begynnelsen - fem storbykvinner midt i det store intet."


Boka gjorde også noe med meg som leser. Den er vakker og ganske humoristisk, samtidig som den er tankevekkende. Den stiller spørsmål ved vennskap, og også hva det er som gjør at kanskje spesielt vi kvinner finner sammen og blir venninner. Og hva hender når vennskap blir satt på prøve? Eller hva gjør endringer i livene våre med oss? Hvordan takler vi dem? Boka stiller også noen spørsmål ved hva vi tilsynelatende legger vår identitet i...


ANBEFALES!

mandag 28. mai 2012

Mandagstema # 42

Helene har valgt SOMMERFØLELSE som Mandagstema denne uka.
I går var temaet på Fototrissen "Somrigt", og for å gjøre det enkelt for meg selv kunne jeg valgt å linke til det innlegget, men jeg har ganske mange bilder i arkivet med sommerfølelse, så jeg velger heller å finne et annet til Mandagstemaet.

Først et bilde fra lørdag. Når skogsfiolen blomstrer, er sommeren her!

Noe annet som gir sommerfølelse er beitende dyr. Her sauene på Sømnesøya.

Og til sist; et av mine favorittbilder fra i fjor...

Flere bilder med sommerfølelse finner du her.

søndag 27. mai 2012

Fototriss del 179: Somrigt



TEMAT...
... är SOMRIGT. Vad är somrigt för just dig? Det behöver ju inte bara vara vädret eller en natur i sommarblom som ger somriga känslor, utan det kan vara helt andra saker som skapar associationer till sommaren. Låt kreativiteten flöda!


Denne gangen er det også "tävlingsdags" og vinnerne kan vinne gavekort fra Coolstuff. Noe av de kule sakene de har, finner du på http://www.coolstuff.se/tag/Sommar

Somrigt,- eller sommerlig. For et tema! Hva er sommer for meg? Sånn egentlig. 
Jeg tok et dykk i bildearkivet i dag, for det er én blomst som absolutt er sommer, og den blomstrer ikke riktig ennå her vi bor. Nemlig syrin, - og da gjerne den hvite.

Sommer er å gå barbeint i gresset... Det har jeg allerede gjort.

Å ha sitt helt eget "smultronställe"... Når markjordbærene blomstrer er det sommer. 


Flere somriga bilder finnes hos

lørdag 26. mai 2012

Strikket poncho

Pinnekrokens 28. utfordring heter "Til deg selv!". Den siste man ofte prioriterer å lage noe til, er seg selv,- så denne utfordringen er jo skikkelig fin. Tenk; man blir utfordret til å lage noe bare til seg selv!
Jeg spekulerte noen dager på hva jeg hadde lyst på. Siden sommeren er her, eller i hvert fall står for døra, tenkte jeg noe i bomull ville bli greit. Etter å ha hentet inspirasjon på DROPS-sidene på internett, endte jeg opp med en modell fra den siste kolleksjonen. En strikket poncho i hullmønster. Designet heter Golden Flame, og har mønsternummer 139-32.
Jeg brukte Paris bomullsgarn og pinne nr. 5, men valgte grønn i stedet for orange.


Slik ble ponchoen min...
På neste bilde ser dere den liggende flatt på bordet. Litt misvisende farge, men mønsteret vises bra. :-) Siden jeg trodde jeg var større enn jeg er, ble ponchoen i videste laget. Etter å ha avsluttet, og prøvd den på, rekte jeg opp de siste 5 omgangene, repeterte mønsterrapporten og fikk med en ekstra omgang med fellinger. Da ble den mer passelig i halsen, og ble finere på.

Hvis dere vil se hva andre har laget til seg selv, ta en titt innom Pinnekroken. 

Ordløs Lørdag # 8 - Gammalt och nytt!



Logga / hö-klicka / spara

fredag 25. mai 2012

Himmelsk # 86

Hos Petunia er det også denne uka
Logo himmelsk

Jeg tok noen bilder med mobilen i går kveld, som jeg tenkte ville egne seg til Himmelsk. Det endte med at mobilen gikk tom for batteri og slo seg av før jeg kom hjem. Vel hjemme skulle jeg lade den opp og overføre bilder, men da ville den ikke mer, gitt. Helt død. Stakk innom butikken der jeg kjøpte mobilen i dag, og de sender den inn for å se om det er noe å fikse på. I mens må jeg klare meg med en gammel mobil, og jeg må finne en løsning for å få overført bildene fra minnekortet til data'n. Heldigvis har jeg et annet kamera i tillegg. 

Og heldigvis tok jeg noen andre himmelske bilder tidlig i uka. Dette ble da ganske stilig, i grunnen.-)


Tema Fredag - Blå

Sinneskatten byr på Tema Fredag i dag også - 
denne gangen er oppgaven BLÅ

Fra meg må bidraget bli blå himmel og blått hav...




Flere blå bilder her.

torsdag 24. mai 2012

Torsdagstema: I like # 42

Været er nydelig!! Her hvor jeg sitter er det 26 varme grader i skyggen, og det kjennes bra etter en kald vår. I morgen er det meldt regn og 12 grader... Men i morgen er i morgen, og i dag er i dag. Det gjelder å nyte øyeblikket. Og det nytes med kaffe i kruset og strikketøy i fanget(akkurat ligger pc'n i fanget, men). For en gangs skyld strikker jeg til meg selv. I like!






onsdag 23. mai 2012

Ordløs Onsdag # 6 - Taske/Väske/Bag








Onsdagstema # 110

Ukas Onsdagstema er "Väntansfylld". 
På norsk skulle det bli noe sånt som forventningsfull. Det er mye man kan være forventningsfull til.


Hele våren har vi gått og vært forventningsfulle og håpet på varme dager og sol. I går og i dag har værgudene innfridd noen av forventningene. Nydelig vær, sol fra knallblå himmel og temperaturer over 20 grader. Herlig!! Til og med den flotte brunfargen fra i fjor, den som falmet og bleknet i vinter, ser ut til å kunne komme tilbake. Etter noen timer i sola i dag, har jeg fått fin farge allerede. Foran. Jeg bør nok sette meg med ryggen til sola i morgen. For i morgen er det meldt enda varmere vær. 


Men altså; hvordan skal man få illustrert forventning med bilder... Mens jeg satt ute i sola og koste meg, og funderte litt på dagens oppgave, stod, eller satt, løsningen foran meg. Jeg tok mobilkameraet fatt, siden jeg bare ville uroe objektet om jeg gikk inn for å hente et annet kamera. Derfor er heller ikke bildet så bra som jeg ville ønsket; det er litt lyst og ansiktet til modellen blir litt borte i alt lyset, men - det uttrykker likevel forventning.
Stakkars Lucas fikk ikke innfridd siden forventninger... ;-)




Flere forventningsfulle bilder finner du hos



Tisdagastema - Gatan

Jo, jeg vet at det er onsdag, og slett ikke tirsdag.  I går hadde jeg det litt travelt med kjedelige,huslige oppgaver på dagen, og dameselskap på kvelden, så da ble det ingen tid til blogging... :-)

Tirsdagstemaet var GATAN, og da jeg så det ble jeg litt i tvil om hva jeg skulle bidra med. Her jeg bor finnes ingen flotte, brede gater. Som denne fra Sundsvall i Sverige.


Det nærmeste vi kommer her, er gatene på Rørvik. Ikke særlig sjarmerende eller spennende. Her burde jeg lagt inn bilder fra de koseligste gatestubbene i Kystbyen, men jeg hadde så dårlig tid i går. De bildene får komme en annen gang.


Da jeg vokste opp på kystens perle, Ottersøy, var jeg en av ungene i "gata", noe som i praksis betød ungene langs riksveien. Dette bildet er tatt fra mine foreldre og nedover veien. Langs den veien bodde det mange lekekamerater, og i det lave gul-orange bygget midt på bildet er bygdas butikk. Postkontoret var også der, og det var mine foreldres arbeidsplass. Omtrent 100 meter til høyre for butikken, ligger skolen. Korte avstander, et lite sted der alle kjenner alle. Vi hadde en trygg oppvekst.


I dag bor jeg enda mer landlig til. Det siste bildet viser "gata" vi bor i nå. 

"Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv, och sett människor komma och gå..."


Flere gatebilder finner du hos

mandag 21. mai 2012

Baby-converse

De siste dagene har jeg holdt på med litt smått håndarbeid. Kom over oppskrifta på babysko i converse-modell i et gammelt Familien hos mamma. Enkelt og snargjort håndarbeid, som man fint kan sitte med mens man kaster et halvt øye på tv'n innimellom.


Skoene er heklet i Paris bomullsgarn og heklekrok nr. 3,5. Lengden fra hæl til tå er ca. 8 cm. Lurer på om jeg skal forsøke å hekle med krok nr. 4 og se hvor store de blir da. Det er forøvrig babysokker i bomull inni(de rosa og hvite kantene som stikker opp).
Siden jeg ikke har planer om noen flere barn; er vel heller i ventemodus når det gjelder barnebarn(kan godt vente ei stund...), tenkte jeg kanskje å selge disse. Men hva kan man ta for dem? Er så dårlig på prissetting. ;-) Forslag noen? Og jeg kan altså hekle noen på bestilling...

Mandagstema # 41


Denne ukas Mandagstema er

FEMININT

Med en sånn oppgave, var det bare å finne fram noe passe feminint og leke seg med kamera og den svarte glassplaten på hagebordet ute. Det kan bli litt annerledes bilder av sånt... 



Flere feminine bilder finner du hos Helene.

søndag 20. mai 2012

Fototriss del 178: Tillsammans (för Cancerfonden)

Helena fokuserer på noe viktig i ukas Fototriss. Nemlig på kreft, økningen av kreft"tilfeller", mennesker vi kjenner som blir syke, - og hvor viktig det er å stå sammen for å kjempe mot denne snikende, mangehodede og uhyrlige sykdommen.










1 av 3 får cancer. Men alla drabbas. 
Någon gång i livet drabbas vi alla av cancer - på ett eller annat sätt. En tredjedel av oss insjuknar förr eller senare, men många fler berörs. För bredvid varje cancersjuk person finns familj och vänner, vars liv vänds upp och ner. Men det går att besegra cancer - tillsammans!


VECKANS TEMA...
... är självklart TILLSAMMANS, som är ett av nyckelorden i Cancerfondens kampanj. 


I Norge har vi Kreftforeningen, som gjør en kjempejobb. Har du forresten noen 50-øringer igjen, som du ikke får brukt? Kreftforeningen tar imot dem. Les mer om det her.


Å finne bilder til ukas Fototriss, har ikke vært bare enkelt. "Tilsammans" eller "Sammen". Hvordan illusterer jeg det best?
Jeg tok meg en skogtur i dag, for å se om jeg kunne finne litt inspirasjon. Og når jeg så alt som vokser og gror, sammen og side om side, innser jeg at vi alle er avhengige av hverandre. Både mennesker og alt det andre i naturen. Vi hører liksom sammen, og uten et fellesskap blir vi fattigere. Mangfold er bra...

Disse blomstene er bittesmå, men sammen gjør de ganske mye utav seg likevel. 

Når man opplever vanskelige ting, sykdom og motgang er det viktig å ha mennesker rundt seg som man kan dele det med. Delt byrde, er halv byrde, heter det. 
Samtidig tror jeg det er viktig å ta seg tid til å være stille, søke ensomheten, puste ut og tillate seg å kjenne på alt. Skogturen i dag, den tok jeg helt alene. Vanligvis går Mannen og jeg sammen, men i dag var det fint og ta turen uten selskap. "Jeg gikk en tur på stien, og søkte skogens ro..."

Mitt siste trissbilde, blir et av den flotte blå himmelen, der over tretoppene. Den himmelen som vi alle har sammen...



Flere trissbilder finner du hos

Ordlös Lördag - Misslyckad bild










Flere mislykkede bilder hos:
Logga / hö-klicka / spara

lørdag 19. mai 2012

Pakke i posten...

Her om dagen fikk jeg koselig beskjed fra Pia med bloggen Kulturkroken, om at jeg var den heldige vinneren av giveawayen hennes!:-D
Og i dag kom premien! Jeg elsker å åpne postkassen og finne noe annet enn regninger og reklame(selv om reklame faktisk kan være ganske underholdende og informativt). 
 Bergensk krim og en herlig lipbalm med aloe og jojoba. Det er bare å sette seg ut i sola og lese...




Tusen takk, Pia!! 

Himmelsk # 85

Det er noe som heter "Bedre sent, enn aldri". Et genialt ordtak, i grunnen! :-) Jeg lever ofte etter det. Petunia la ut Himmelsk allerede på onsdag,- men jeg har ikke hatt tid til å bidra før nå. Men altså: bedre sent...

Mitt himmelske bidrag er fra 17. mai. Da var vi så heldige at det var gløtt av sol mens barnetoget gikk. Senere kom det regn, men da satt vi tørt inne i hallen og drakk kaffe og spiste kaker. :-)








Flere himmelske bilder hos Petunia
4987378325_b77095bd20_b[1]

Helg, - etter travel uke

Da holder lørdagsfreden på å senke seg her i huset, og det kjennes bra etter en travel uke med 12-årsfeiring i to dager, etterfulgt av feiring av nasjonaldagen, og til sist forberedelse og gjennomføring av Manila-torg i regi av ungdomsklubben.


I dag har nemlig de unge på ungdomsklubben stått på for å samle inn penger til Rachel Trovi's arbeid på Filippinene. Rachel er fra Rørvik, og er i en alder av 85 år fortsatt i aktivitet med driften av barnehjem, sykehjem, sykehus, eldresenter osv. osv. på Smokey Mountain i Manila. Hun startet arbeidet for 25 år siden, og driften vokser stadig. Det kan du lese mer om her.
Ungdommene har altså gjort en innsats for å samle inn noen kroner til arbeidet hennes i dag, på Torget på Rørvik. De har solgt kaffe, vafler, limonade og smoothies, gode klemmer(kram!) og hjemmelagde smykker, og noen har stilt opp og danset eller spilt gitar. 
Flinke ungdommer!!


Nå blir det avslapping resten av helgen. Jeg skal lage lasagne til kvelds, og hekle videre på noen morsomme babysko. 

Tror det får bli noen blå nå... :-)

torsdag 17. mai 2012

Torsdagstema: I like # 41

Torsdagen har vært fin! Norges nasjonaldag og grunnlovsdag er feiret på behørig vis, med barnetog, kaffe, kaker og taler for dagen. Den startet med 14 grader og litt sol - perfekt vær til å gå i tog. 



En deilig dag, der alle mann har kost seg og kan si seg fornøyd med alt. Den avsluttes med regn og grå himmel, men nå gjør det ingenting, for vi sitter hjemme i vår egen stue.



Det norske flagg og kaffe ~ I like 




Lurer du på hva andre liker i dag? Ta en titt innom...